Malter - Vándor Filmfesztivál

FILMEK A BÁNKITÓ FESZTIVÁLON

2018. április 14. - M il

28660976_1597711533600028_6568959386092306432_n-800x445.png

Szerda 19.30-21.00

 

625987155.jpgWunder Judit - Kötelék 10'

A teljes magányban élő nő kétségbeesésében egy árnyalak társaságában igyekszik rátalálni a szerelemre. Közben próbálja magához láncolni a körülötte lévőket, de végül minden kötelék elszakad.

Kollet Gerda - Nyolctól tízig 14'

Az Nyolctól tízig című kisfilm három története olyan hétköznapi szituációkat mutat be, melyeknek akár magunk is részesei lehetnénk. Hősei elszenvedői és előmozdítói az adott félreértésnek, melybe egy véletlen vagy váratlan esemény folytán kerülnek.

Baranyi Gábor - Bújócska 14'

Egy faluszéli nagycsalád legkisebb tagja Matyi, aki imád bújócskázni, ezzel sok bosszúságot okozva szüleinek. Az anyjának inkább púp a hátán, az apa foglalkozik csak vele. Ám egyszer csak apa eltűnik, s az anya magára marad a nehezen kezelhető gyerekkel.

Besenyei Katalin - Apám orvosa nem praktizál 15'

Boróka 27 éves, Angliában kórházi takarító. Hét év után haza kell térnie szülőfalujába haldokló, alkoholista apjához. A lány csak a házat szeretné eladni, de a sors és a falu furcsa lakói úgy alakítják, hogy belekeveredik az apja által kialakított hazugsághálóba.

Korom Anna - És a nyolcadik napon 15'

Luca születése óta kettesben él az édesanyjával. Sohasem járt még a tanyájuk kerítésén túl, nem látott még élő embert az anyján kívül. A világot jelentik egymás számára. Ám ahogy Luca kamaszodik, öntudatra ébred, egyre vonzza az ismeretlen: álmodik róla, hallja a hangját, érzi a közeledtét. Egy nap pedig egy furcsa idegen érkezik hozzájuk.

lau_00.jpgBrauner Máté - Lauretta 19'

A kisfilm egy anya-lánya kapcsolaton keresztül mutatja be a felnőtté válás érzelmi kihívásait. A történet főhőse a külváros középosztályából kerül ki: Lauretta, egy túlsúlyos és végtelenül félén pénztároslány, akinek életét a munkáján kívül édesanyja mániái határozzák meg. 

 

Csütörtök 18.30 - 20.00

628_tudod_mitol_felek_kep2.jpgSzucher Ágnes - Tudod mitől félek? 

Mitől félsz a legjobban?' Erre a kérdésre nevetve és felszabadultan válaszolnak a gyerekek. A 'Tudod, mitőlfélek?' rövid animációs dokumentumfilm pedig ugyanilyen bátran próbálja le-, el-, összefirkálni a félelmekhez társított képeket.

Fenyves Lili - Ne szeress 19'

A kislányát egyedül nevelő anyuka (Fátyol Hermina) egy reggel gyermeke rég nem látott apját (Nagy Zsolt) találja az ajtaja előtt, aki mégiscsak részese kíván lenni az életüknek.

Swechtje Mihály - Aki bújt, aki nem 12'

Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek. 

filmklub_20180226_5.jpg Szemerédy Viktória - Lepkelány 15'

A 12 éves Bori állami gondozásba kerül, ahonnan nővére, Juli veszi magához. A két lányt a nagyanyjuk neveli egy sivár faluban. Bori elszánja magát, hogy megtalálja édesanyját és visszatérjen hozzá, ám a szociális média egy hamis profilja mögött egy ragadozó várja, hogy a kislány besétáljon a hálójába.

 

Nagy Lili - Őszi utcán falevéllel táncolgat a szél 17'

Emma szalagavatójának napján, frissen különvált szülei találkozni kényszerülnek. A találkozás veszekedésbe torkollik és végül egyikük sem megy el Emma szallagavatójára.

friss_hus.jpgCsihar Arion - Friss hús 23'

Péter, a társadalmi nyomás ellenére, mindent megtesz azért, hogy húshoz jusson. Még ha ez az életébe kerülhet is.

 

Péntek 19.30-21.00

Dell'Edera Dávid - Balkon 6'

A pár perces történet főhősei egy betonrengeteg tipikus lakói: kártyázó szomszédok, focizó gyerekek és a telepi bolond is odalent kószál, miközben gatyarohasztó meleg van.

Vermes Dorka - Anyák napja 15'

Juli és Réka élete nagy változás előtt áll. Ma délután Juli anyját várják ebédre, hogy ezt neki is bejelentsék. Mindketten sejtik, hogy ez nem lesz könnyű menet. 

Kőrösi Máté - Felnőttek 19'

Vajon mikortól számít az ember felnőttnek? Amikor elköltözik otthonról? Amikor először szülővé válik? Vagy más számít igazán?

39126_thumb.jpgBernáth Szilárd - Fizetős nap 22'

Fizetős nap már az első pillanatokban behúzza a nézőt az uzsorása ellen valló telepi srác története, hiszen egy olyan embert látunk, aki az életét kockáztatja azzal, hogy elmegy a rendőrségre.

Szabó Virág - Wellness 16'

A film egy nap eseményeit követi végig, melyben a barátnők próbálják a maximumot kihozni a nyaralásból. Az állandó nyüzsgéssel azonban csak saját szorongásaikat akarják elnyomni és a nap folyamán eddig elhalgatott titkok is a felszínre kerülnek.

Szilágyi Fanni - A csatárnő lába életveszélyes 12'

Mi történik, ha egy békásmegyeri lány, Lionel Messiként ébred, hogyan borul fel egy párkapcsolat, ha a lány javítja az ágyat, kezdeményez a szexben, és lövi a gólokat a focipályán.

 

Szombat 19.30-21.00

Kis Hajni - Last call 27'

A Zsurzs Kati által megformált nagymama őrült rohanásba kezd, amelynek egyetlen célja, hogy végérvényesen lezárja itthoni életét. A zaklatott nap végén azonban kénytelen szembenézni mindazzal, amit maga mögött hagyott, és azzal, ami előtte áll.

Deák Kristóf - A legjobb játék 20'

Amikor két térfigyelő biztonsági őr rájön, hogy munkájukat egy frissen telepített mesterséges intelligencia-szoftver fenyegeti, kénytelenek felvenni azzal a kesztyűt – ami végül elég váratlan megoldáshoz vezet.

Dombrovszky Linda - Kockaember 19'

Józsi bácsi (Kovács Zsolt) a helyi játékkockagyárban dolgozik, immár harminc éve. Történetünk azon a napon kezdődik, amikor váratlanul nyugdíjazzák.

Gyimesi Anna - Negyven év 16'

A film az elbúcsúzás lehetetlenségére próbál rávilágítani. Arra, hogy a búcsú mint pillanat nem létezik, egy sokkal hosszabb folyamat része, és semmiképpen sem döntés kérdése. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr7313833434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása