Malter - Vándor Filmfesztivál

DIPENDENZA

2017. március 14. - M il

mv5bn2qxodg2yjyty2jimy00zmiylweyotutmweyotg5mmjlmmeyl2ltywdll2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvymjc1ndyzodk_v1_sy1000_cr0_0_724_1000_al.jpg

DIPENDENZA

Horváth-Molnár Panna & Zomborácz Virág

2013, 13perc
animáció
A film főhőse Bubu, a tagbaszakadt halpiaci munkás, szerelmi rabszolgája a külsőre törékeny, de lélekben erős kolléganőjének, Angélának. Míg Bubut szenvedélyes szerelem fűti, addig Angélát változékony művészi ambíciók: legutóbb az ecsetet cserélte hárfára. A nyálkás, bűzlő haltetemek elől szigorú vegetáriánus szemléletük és szerelmi fészkük nyújt menedéket, ahol Angéla alkot, Bubu pedig minden kívánságát teljesíti. Viszonyuk harmonikus, amíg fel nem bukkan a piacon a szép Tulipán, aki behozza az életükbe a tömény alkoholt, a húst, a tánczenét: a romlást.
A Dipendenza balladisztikus tömörséggel, a képek erejével meséli el egy tragikus szerelmi háromszög történetét egy olyan világban, ami rideg, bizarr és elidegenedett, de mégis bájosan szürreális és groteszk, és nem szemlélhető némi irónia nélkül. A film témája nemcsak a társfüggőség, hanem a lázadás is: miközben Tulipán lerombolja Bubu gondosan felépített életét, lehetővé teszi azt is, hogy Bubu képes legyen véghezvinni élete első (és egyben utolsó) autonóm cselekedét.

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr7212337893
süti beállítások módosítása