Malter - Vándor Filmfesztivál

BETONZAJ

2017. március 25. - M il

THE SOUND OF CONCRETE
2015 / 29 perc

BETONZAJ

 

A Betonzaj főszereplője egy fiatal kickboxoló lány (Sztarenki Dóra), akinek nagy vágya, hogy Németországban folytathassa karrierjét párjával, aki egyben edzője (Mátray László) is. A nagy áttörés érdekében meg kell nyernie egy bajnokságot, a felkészülés hajrájában derül ki, hogy terhes, és nem tudja, mitévő legyen. A félórás rövidfilm a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6x6-os képzésének első diplomázó osztályának egyik vizsgafilmje.

"A Betonzaj egy elementáris erejű, tökéletesen rendezett kisfilm, amiben egy rossz mozdulat, lépés, vágás, színészi gesztus sincsen, egyszerűen úgy jó, ahogy van. Már ha el tudjuk viselni, hogy fél órán keresztül egy nyomasztó, szörnyen lehangoló történetet nézünk egy csonka családból jövő tizenéves küzdősportolóról (Sztarenki Dóra), aki teherbe esik az edzőjétől (Mátray László), de próbálja eltitkolni előle. 

Nyomorult filmekből van bőven Magyarországon, viszont ennyire patentül és izgalmasan rendezettből kevés, rossz szokásom mindent amerikai filmekhez hasonlítgatni, de a Betonzaj lehet Kovács István Whiplashe, mert elragadó a stílusa (azok a verekedések a ringben!) és a hibátlan színészi alakítások (Sztarenkire lehet azt mondani, hogy ő a real deal), így tényleg hamar lepörög a harminc perc, és utána még bőven velünk marad a film." (Klág Dávid) index.hu


STÁB

RENDEZTE

Kovács István

SZEREPLŐK

Sztarenki Dóra, Szalontay Tünde, Mátray László, Bakonyi Alexa

FORGATÓKÖNYV

Gasztonyi Kálmán

PRODUCER

Bosnyák Miklós, Major István.

kovacs-istvan-betonzaj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2812370137
süti beállítások módosítása