Malter - Vándor Filmfesztivál

BENCE VAGYOK

2017. október 23. - M il

My Name is Bence #Teaser from GreenPictures on Vimeo.

 MY NAME IS BENCE

MALTER KÜLÖNDÍJ 2017

2016 / 12 PERC

BENCE VAGYOK

Különdíj

"És itt van ő, a töketlen, jóvágású egyetemista, aki a félelmeibe burkolózva lépésképtelen, a fejében játssza le a számára kellemetlen jelenetek alternatív befejezését, amelyben rendre ott van az erőszak, a lopás, a joint, a szitkozódás, a tehetetlen harag. Természetesen csak elképzeli őket, hiszen túlzottan magába van fordulva ahhoz, hogy meg is tegye, amit kigondolt.

Na meg persze rákattant a gyógyszerekre is, azzal nyugtatja magát, mert meghúzták szociológiából, ami minek is egy villamosmérnöknek. A gitározást is abbahagyta, egy sörre sincs pénze, de még a boltban szerencsétlenkedő nyugdíjas néni is az agyára megy.

Persze egy kellemesebb hétköznap reményében arról is fantazmagóriákat sző, hogy a kilós kenyeret félrehajítva megcsókolja az első szembejövő jó csajt, Nórit. Álmodozni szabad.

Laskai Csaba író-rendező érzékenyen tapint rá a huszonéves, pénztelen és félénk fiúk gondjaira: 10 perces kisfilmje is bőven elég arra, hogy körvonalazza ennek a korosztálynak a világtól való vélt vagy jogos félelmeit, a megbénultság, a frusztráció súlyos érzését. Bence utál egyetemista lenni, hisz – mint minden egyetemista – a kelleténél csak egy picivel jobban kedveli meg az alkoholt, és a „szintjénél” csak egy picivel magasabb ligában játszó lány iránt érdeklődik főként.

Így persze a bukás garantált, de talán mégsem lehetetlen a változás – olykor elég, ha csak a fejünkben –, amúgy is összecsapnának felettünk a hullámok, ha mindent bevállalnánk.

A Bence vagyok is megérdemelne egy egész estés verziót, okos alapanyag egészen jó színészi játékkal, részletesen kibontva nagy potenciállal rendelkezne. Így – célját elérve – viszont egy elgondolkodtató kezdeményezés marad."

dehir.hu - Magyar Evelin


STÁB

RENDEZTE

Laskai Csaba

SZEREPLŐK

Kovács Olivér, Iványi Dóra, Nagy Attila​ ​

FORGATÓKÖNYV

Laskai Csaba

GYÁRTÓ

Green Pictures

VETÍTÉSEK

2018. május 9. 20.00 - Szeged, Belvárosi mozi

30739382_2059680030988475_2814775871917785088_n.jpg


stilusos.jpgkiraly_zene.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3713066086
süti beállítások módosítása