Malter - Vándor Filmfesztivál

HÍRMORZSÁK

2017. november 13. - M il

large_aurora-borealis-1024x576.jpg

  • 40.000 nézőnél jár az Aurora Borealis . Mészáros Márta filmje 4.hete szerepel az országos mozi top10-ben.
  • Jön a Gazdafilmek Éjszakája. Három magyar gazdánál töltött egy hetet idén nyáron Antje Schiffers berlini képzőművész és Erdődi Katalin kurátor. A vándorfestő szerepét magára öltő német alkotó egy olajfestményt készített a gazdaságról, cserébe pedig arra kérte dinnyetermelő, libatenyésztő és borász vendéglátóját, hogy forgasson kisfilmet és adjon betekintést a gazdálkodás mindennapjaiba.
  • A magyar filmek idei nézettsége átlépte a hétvégén az 1 millió főt – 2008 óta nem volt ilyen magas a nézőszám.
  • 25 év, 125 nap fesztivál és több mint 10 000 film. Számokban ezt jelenti az elmúlt negyed évszázad Alter-Native filmfesztivál. De ami talán ennél fontosabb, hogy az idei kiadáson úgy tűnt, nem a múltba, hanem a jövőbe néz.
  • Pálfi György Veiszer Alinda műsorában árulta el, hogy végül miért nem lett a Toldi-filmből semmi. A teljes adás kedd este tizenegytől lesz majd látható, ám a műsorvezető már hétfőn megosztott egy velős részletet az adásból a Facebook-oldalán.
  • Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, "Minősített Európai Fesztivál" címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr5813264235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása