Malter - Vándor Filmfesztivál

RIMBAUD

2017. március 13. - M il

1010190_620351841316966_1700461740_n.jpg

RIMBAUD

Lichter Péter

2014, 22 perc
Kísérleti
Dokumentum
Arthur Rimbaud, miután verseivel örökre megváltoztatta a világirodalmat, kalandornak állt. Utazásairól azonban alig maradt fönn dokumentum: ez a húsz évet felölelő időszak az irodalomtörténet nagy rejtélye maradt. A Rimbaud című film több mint harminc tekercs super 8-as családi felvétel, és három költő (Kele Fodor Ákos, Mestyán Ádám és Nemes Z. Márió) által írt narráció segítségével rekonstruálja ezt a három kontinensen át ívelő utazást.
Cselekményösszefoglaló
"A nagyapám fiatalkorában gyakran ment Ádenből Harerba, ő vitte a postát a tengeren át, aztán a karavánnal. Sokszor maradt a franciánál beszélgetni, érdekelte, hogy mit csinál ott ez az ember."

részlet Mestyán Ádám szövegéből

"Még mindig magam előtt látom az a hullafehér idegent, ahogy madárhangon rikácsolva tetűket keres sáros hajában. Gyerek voltam, amikor megérkezett a faluba, egy orángutánt hurcolt magával aranyláncon, akinek Nagymamát, a vulkánt mutogatta."

részlet Nemes Z. Márió szövegéből

"Leszerződtetett a Loisset-cirkusz, és az első héten kitört a botrány. A takarmány- és élelmezési beszállítások és az állatállomány-gazdálkodás pénzügyeit vettem át Västeråsban; még alig láttam ki a könyvelésből, amikor az úrfi berontott hozzám, és zaklatottan arról faggatózott, hogy mikor jönnek a vörös bőgőmajmok."

részlet Kele Fodor Ákos szövegéből

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9612335223
süti beállítások módosítása