Malter - Vándor Filmfesztivál

PERON

2017. október 26. - M il

 

2017 / 15 perc

PLATFORM - PERON

 

A coming of age story of a girl, who makes a bad decision because she don't know what she really want's from her life yet.

Imola, egy színjátszó tábor vezetője, és az egyik táborozó, Máté, megtetszenek egymásnak. Imola átlépve egy ifjúsági tábor íratlan szabályait, lefekszik Mátéval, melyet később megbán. Máté a tábor ideje alatt igyekszik bebizonyítani, hogy Imola nem követett el hibát. Miután megérkeznek a táborból, Máté találkozik Tamással, Imola barátjával, aki nem mellesleg színházrendező. Innentől kezdve átrendeződnek a viszonyok. 

"Ez a film annyira filmművészetis, hogy mindjárt egy filmművészetis csapatépítő táborban játszódik. A Peron igazi tábori történet egyébként, közös fogmosással, hasat süttetős spanglizással és nyári tervek szövögetésével. Sőt, mindjárt egy perc után kapunk is az arcunkba egy erdei szexjelenetet, majd utána egy szégyenlős sliccfelhúzást és ruhaigazítást. Csata Hanna filmje azért jó, mert tabuk nélkül, végtelenül egyszerű és nem túlgondolt párbeszédekkel meri megmutatni, hogy milyenek a huszonévesek. A táborok azonban előbb-utóbb véget érnek, haza kell utazni a másodosztály műbőrjén rohadva, töketlenkedni kell a csomagokkal a parkolóban, és visszarázódni a városi mindennapokba, ahonnan végre kiszakadhattunk kicsit. Már ha sikerül egyáltalán."

Kovács Dávid - index.hu

"Csata már most tudja azt, ami a legtöbb magyar rendezőnek az istennek se szokott összejönni: maximálisan életszerű helyzeteket kreálni, és mindenféle maníroktól mentes, természetes alakításokat kihúzni a szereplőiből. Van stílusa, biztos ízléssel és irigylésre méltó könnyedséggel mesél, alig várjuk a következő filmjét."

Varga Ferenc - origo.hu


STÁB

RENDEZTE

Csata Hanna

SZEREPLŐK

Komán Boglárka, Nagy Norbert, Szeiler Péter

 

LEJÁTSZÁS - PLAY

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr5013087018
süti beállítások módosítása