Malter - Vándor Filmfesztivál

SUPERBIA

2017. március 29. - M il

2016 / 15 perc

SUPERBIA

 

A Superbia egy szerzői rövidfilm, mely a nemek közti előítéleteket és konfliktusokat térképezi fel a modern társadalomban elfogadott, tradíciókra és biológiai alapra helyezett szerepek kifordításával. A 15 perces alkotás egy képzelt társadalomban bekövetkező változást taglalja több karakter aspektusából is, kísérleti történetvezetéssel és pajkos életképekkel.

"Riasztó és különös emberfigurák Tóth Luca animációs filmjének szereplői, ezek az ormótlan, meztelen, eltúlzott nemi jellegüket himbáló figurák, ezek az ősiséget sugárzó, testükben élő lények. A tizenöt perces Superbia egyfajta (anti?)utópisztikus és szürreális társadalmat mutat be, vagy egy ilyen társadalom életének egy sorsdöntő eseményét. Vagy ezt is, azt is: Tóth Luca nem a cselekményre koncentrál, a film egyszerre teremtéstörténet, szatirikus társadalomrajz és felnőttmese.

Ebben az élénk színek által dominált világban nincs egyetlen egyenes vonal vagy hegyesszög sem, és minden forma terebélyes, mintha szét készülne folyni éppen, az emberek pedig olyanok, mint amilyenek a legdurvább nemi sztereotípiák szerint lehetnek. Ehhez az ironikus, karikatúraszerű gondolkodásmódhoz jól illenek a sarkított testek, hiszen a nők itt valóban a termékenység, a szexualitás szimbólumai, ahogyan a dagadó rajzpénisz végül maga lesz a szeretkezés attribútuma."

(Varga Ferenc) origo.hu


STÁB

RENDEZTE

Tóth Luca

FORGATÓKÖNYV

Tóth Luca

PRODUCER

Lukács Péter Benjámin

STÚDIÓ

FAKT Visual Lab, in co-production with MAUR Film s.r.o (CZ), ARTICHOKE (SK) and BODDAH (HU).

13433176_252261255142998_5878378012966901004_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9912385645
süti beállítások módosítása