Malter - Vándor Filmfesztivál

Hírmorzsák - Férfikor, Viszkis, díjak

2017. november 20. - M il

politzer-peter-ferfikor-3.jpg

  • Politzer Péter bemutatkozó rendezése nem csak azért izgalmas, mert a filmalaptól függetlenül, minimális pénzből készült: a szkeccsszerű, három generáció három tagjának pillanatképeit egybegyúró Férfikor rendkívül életszagú, szellemes és szép.
  • Pacsay Attilának ítélte a szakmai zsűri a legjobb külföldi filmzene díját a Budapest Noir-ért, a Hollywood Music in Media Awards-on Los Angeles-ben. A Gárdos Éva (Amerikai rapszódia, 2001) rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos regénye alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása. Kondor Vilmos krimije 2008-ban a hazai irodalmi élet egyik legnagyobb meglepetése volt, hatalmas kritikai- és közönségsiker lett egy csapásra. A könyv azóta világszerte számos nyelven jelent meg, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins kiadásában.
  • A Viszkis hivatalosan november 23-tól kerül a hazai mozikba, ám akkora az érdeklődés a megtörtént eseményeken alapuló thriller iránt, hogy a mozik legtöbbje már egy nappal korábban, szerdán, november 22-én műsorára tűzi. Ráadásul november 13-án megkezdődött az országos jegyelővétel is, így bárki vásárolhat jegyet már november 22-re is.
  • Muhr Anita #SalveRegina című rövidfilmje elnyerte a legjobb diákfilmnek járó díjat a chilei Bestias Danzantes nemzetközi táncfilm fesztiválon. Zágrábban az első forgatókönyvesek versenyében Horváth János Antal Impromptu című munkája - ami Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje lesz - bizonyult a legjobbnak, a Legjobb rövidfilmnek járó Arany Babakocsi díjat diák kategóriában az SZFE-n végzett Kárpáti György Mór Gólyatábor című filmje nyerte el.

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3913330129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása