Malter - Vándor Filmfesztivál

A BÚJÓCSKAKIRÁLY

2018. szeptember 04. - M il

 2017 • 5 perc

A Bújócskakirály legkedvesebb elfoglaltsága a - hát mi más - bújócska! Rendre megtréfálja az embereket avval, hogy eltűnik, elbújik, s bottal üthetik a nyomát, épp, mikor a legnagyobb szüksége lenne rá a családjának és a népének! Ez így nem mehet tovább! Vajon mit talál ki a furfangos nép, hogy megleckéztesse a hóbortos Bújócskakirályt?

Simon Réka Zsuzsanna erdélyi írónő könyve kiválónak bizonyult filmes adaptációra: egy nagyon humoros, friss, bájos animációs film kerekedett ki a meséből. A sorozat koncepciója szerint királyaink nem az átlagos mesékből ismert, bölcs és megfontolt uralkodók. A mi királyaink közül mindnek van valamilyen furcsa szokása, majdnem mindegyik király hibázik, furcsa rendeleteket hoz, sőt, néha megbántják azokat, akik szeretik őket. Nagyon is esendő uralkodók a mi királyaink - de ott lapul bennünk a
jóság, és készek változtatni, megváltozni. Éppen ezért nagyon szerethetőek a mi hóbortos királyaink, és éppen ez az üzenet - a hibáink beismerése, és a változtatásra, a javításra való fogékonyság - az, ami humorba csomagolva fontos lehet a gyermekek, kisiskolások részére is.

gyerekeknek_is.jpg


STÁB

RENDEZTE

Szederkényi Bella

SZEREPLŐK

Stevanovics Angéla

FORGATÓKÖNYV

Simon Réka Zsuzsanna, Szederkényi Bella

PRODUCER

Czutor György

PRODUKCIÓS IRODA

 Official Films Kft.

VETÍTÉS

KEREKDOMB– Sep 14 / 20.55

634720005.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3814222741
süti beállítások módosítása