Malter - Vándor Filmfesztivál

GÓLYATÁBOR

2019. február 12. - M il

 

2016 / 9 perc

GÓLYATÁBOR

 

"Bármit is gondoljunk a Gólyatáborról (volt közülünk, akinek tetszett, és volt, akinek nem annyira), azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy nagyszerű, hogy Kárpáti György Mór rendező éppen ezt a témát választotta. Mert többek között ez (lenne) a fiatal filmesek feladata: mutassák be, ahogy a dolgok 2010-es évek Magyarországán mennek.

2014-ben például úgy, hogy az ELTE egyik gólyatáborában egy fotós megerőszakolt és zsarolt egy lányt, amiről a kari hallgatói önkormányzati vezetője hónapok óta tudott, de nem tett semmit. 

Aki ismeri Kárpáti György Mór korábbi kisfilmjeit (Erdő, Provincia), azt nem lepi meg, hogy a Gólyatábor szűkszavú, és a cselekmény is kevés. A legfontosabb jelenetben azt látjuk, ahogyan a tenyérbemászó HÖK vezető, a leendő sikerember (Rózsa Krisztián) győzködi az elgyötört arcú Nagy Katicát, hogy neki is az lesz a legjobb, ha nem csinál ügyet abból, ami a táborban történt. És közben megannyi apró jelenetből kirajzolódik köréjük  az a kultúra, amiben élünk. " Matalin Dóra - index.hu


STÁB

RENDEZTE

Kárpáti György Mór

SZEREPLŐK

Nagy Katica, Rózsa Krisztián, Lazók Mátyás, Nagy Norbert, Lénárdt Laura

FORGATÓKÖNYV

Kárpáti György Mór

PRODUCER

Horváth Szabó Ágnes Osváth Gábor Petrányi Viktória

golyatabor_poster.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3214622356
süti beállítások módosítása