Malter - Vándor Filmfesztivál

ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

2019. július 23. - M il

67136174_2772075036154369_5707674523185184768_n.jpg

Helyszín: Beremend, DDC Kovácsműhely

PROGRAM

július 31. szerda
14.00 – 16.00 Magyar versenyfilmek I. (120 perc)

Our House – 10 perc
Balogh Fábián
A tinédzserkor előtt álló fiú, barátaival egy ártatlan délutáni kaland során felfedez egy félig felépített, elhagyatott, szürke épületet a kertvárosban. A ház felfedezése közben, a földszinten egy bezárt ajtóra bukkannak.

Maradj velünk – 20 perc
Bajor Marcell
Anna 6 év után újra hazatér a családi fészekbe, mivel édesanyja egy sajnálatos baleset következtében életét veszti. Anna pótapukája Ferenc, féltestvére Szonja és a mostohanagymama Ildikó fogadják őt otthon.

Tinder meccs – 14 perc
Annabella Schnabel
Két virtuális profil megtestesülését követi végig az elbeszélés, ami a klasszikus romantikus-komédia műfaját fekete humorral forgatja ki konvencióiból.

Apám szíve – 15 perc
Fazekas Máté Bence
Lali, hogy visszaszerezze a volt feleségét, elhatározza, hogy eljátszik egy szívrohamot neki. Az ötlet kivitelezéséhez a fia segítségét kéri, aki csak ki szeretne maradni ebből az őrületből.

Szokásjog – 34 perc
Füzes Dániel
Benedek, a fiatal futballultra a meccsnapokért, a szombati balhékért és hűséges, szurkoló bajtársaiért él. Számára ez szenvedély, másoknak céltalan erőszak. Egy nap azonban neki is döntenie kell, hogy egész életén át egy csapatot követ vagy saját útjára lép.


Casting – 27 perc
Csoma Sándor
A 18 éves Júlia egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon, annak reményében, hogy új életet kezdhet majd külföldön. A casting során azonban kiderül, hogy valójában pornófilm szereplőket keresnek.



16.00 – 18.00 – Nemzetközi filmek I.

Irán
Who eat's my friend – 3 perc
A gyerekek ijesztő helyként látják a világot, de általában csak a képzeletük szabadul el ... Vagy mégsem?

Korea
Man, Hole – 27 perc
Hyunwoong HEO
Dae-jun hobbija, hogy a csatornában fekszik, és titokban figyeli az embereket. Aztán fémdarab hullik egy épületről, majd hosszú idő után hangos szirénákra ébred. Dae-jun közelében gyilkosság történt.

Olaszország
Together – 13 perc
Simone Fiorentino
Tommynak kellemetlen képzeletbeli barátja van, Osho. Osho sajnos szeret kínozni. Amikor az együttélés egyre elviselhetetlenebb lesz, Tommy úgy dönt, hogy váratlanul elhagyja barátját.

Hollandia
Dante vs. Mohammed Ali – 28 perc
Marc Wagenaar
Amikor Wolf visszautasítja a legjobb barátjának, Alexandernek kihívását a heti boksz-mérkőzésre, az egész falu ellene fordul. Megpróbálja meggyőzni Alexanderet, hogy hagyják el együtt a falut, de üzenete falakba ütközik.

Lengyelország
Play – 13 perc
Piotr Sulkowski
Egy embert mardossa a bűntudat, mert gyerekkorában nem tudta megakadályozni édesanyja meggyilkolását. Ezért gondolatban eljátssza a gyilkos szerepét, és arra kényszeríti tízéves önmagát, hogy szembenézzen traumájával…

Venezuela
Pure Screen – 8 perc
Javier Farías
Sergio laptopjával érkezik az étterembe, és azonnal megragadja tekintetét Laura, egy gyönyörű intellektuális lány. Sergio úgy dönt, hogy a technológia segítségével egészíti ki fantáziáit a lányról.

Görögország
Third Kind – 30 perc
Yorgos Zois
A Földet már régen elhagyták, és az emberi faj menedéket talált a világűrben. Három régész visszatér a Földre, hogy megvizsgálja, egy titokzatos hangjelzés eredetét…


augusztus 1. csütörtök
12.30 – 14.00 Magyar versenyfilmek II.

Helix – 5 perc
Papp Károly 'Kása'
Kelle Antal meditációs játékai, olyan úgynevezett Spielobjektek, amelyek mozgatható, átrendezhető szoborként, műtárgyként is értelmezhetők, s amelyek előzményeit a tibeti mandaláknál kereshetjük.

Fel az úton, aztán jobbra – 23 perc
Sipos Bence
Lili véletlenül Budán felejti a lakáskulcsát egy házibuliban. Felhívja barátnőjét, Fruzsit, akinek köszönhetően a kulcs már Fruzsi nagynénjéhez, Judithoz kerül. Lili fogja magát az éjszaka közepén, és elindul vissza Budára, hogy elhozza Judittól a kulcsot, ami nem megy olyan könnyen.

Csíz – 10 perc
Berényi Andor
Egy jobb napokat is megélt fotográfus úgynevezett „romantika-kuponos” fényképek elkészítésével keresi a kenyerét. Egyik nap kellemes küllemû, jól szituáltnak látszó friss házasok érkeznek hozzá…

Reggelim a vacsorád – 19 perc
Pantyi Petra
Luca frissen diagnosztizált cukorbetegként első napjait tölti a kórházban, amikor váratlanul kap egy új szobatársát; Noémit, aki felnyitja szemét az egyéni szabadságának lehetőségeire.

Hol a nyuszi? – 8 perc
Baranyi Gábor
Egy fiú és egy lány kutyát sétáltatnak a sűrű erdőben. A kutya és a szüzesség elveszik.

Act of Breathing – 7 perc
Hana Yamazaki
A film a légzés fizikális és emocionális természetét ábrázolja. Ezt a vitális élettani funkciót egy mesterséges, de organikus anyag, a műanyag, valamint az emberi test ábrázolja.

Figyelj már oda – 14 perc
Almási Zsolt
A film egy apa és fia kapcsolatáról szól. Egy toalett tükröt cipelnek az ötödikre. Ahhoz, hogy sikerrel járjanak, muszáj csapatként működniük. Cipekedés közben bepillantást nyerünk apa és fia múltjába.

Kicsi csípős – 8 perc
Jurdi Leila
Sunny, a 8 éves kínai kislány Magyarországon él a családjával. Egyetlen barátja a suliban egy magyar kisfiú. A barátságukat titokban tartják, nehogy a többiek piszkálni kezdjék őket, az osztálytársaik mégis gonosz tréfát űznek velük.

Lidérc úr – 19 perc
Tóth Luca
A fiatal férfi mellkasröntgenén egy aprócska személy sziluettje rajzolódik ki, fejének búbja tumorként türemkedik ki az ifjú oldalából. Vajon ki ez a parányi lény és milyen változást hoz magával, miután világra jön a férfi testéből?

14.30 - 16.00 Magyar versenyfilmek III.

Betti – 5 perc
Ács Zsuzsanna
A film főszereplője Forgó Betti, akiben a ’80-as években punkként erős volt a szabadságvágy. Ezt a szabadságot a taxizásban találta meg, és azóta is így keresi a kenyérre valót. A filmben eredeti riport hangzik el, melyet animációval elegyítek. Betti az autójában mesél az elmúlt 25-30 év taxis történéseiről.


Két csík – 32 perc
Dudás Balázs
Liza hiába várja, Gábor nem jön haza éjjel. Másnap Liza elmondja a nagy hírt, Gábor azonban nem úgy reagál, ahogyan azt a lány elképzelte. Ez akár fordulópont is lehetne kettőjük kapcsolatában. Lehet, hogy az is.

Broken Things – 10 perc
Gyulai Panni
A film egy magányos kisgyerek felnövéstörténete, aki az otthoni problémák elől, saját belső világába menekül. Ám ez a titkos hely sem tudja mindentől megvédeni, a valóság elől nehéz elbújni, elmenekülni.

Kék óra -20 perc
Regős Ábel
Orsi hosszú évek óta egyedül él és neveli öt éves kislányát, Mankát. Most azonban egy társkereső oldalon megismert férfival randevúra készül. A rövidfilm egy középkorú, egyedülálló anyuka egy különleges estéjét mutatja be.

Róma bukása – 23 perc
Turai Balázs
Rádiumék egy átlagos világvége utáni család. A Búra mesterséges édenkertjében élik mindennapjaikat: a gyerekek játszanak, anyu főz, apu a határra jár mutánsokat lőni. Amikor Gyurit is magával viszi egy vadászatra, a kisfiút furcsa vágy fogja el a Külvilág felderítésére.


17.30 – 19.30 Nemzetközi filmek II.

Bulgária
Trust Exercise – 7 perc
Vilma Kartalska
Milla a riporter és Bobby az operatőr egy rock koncertről térnek vissza. Bobby már régóta belezúgott Millába. Viszont a lány nem veszi észre érdeklődését, főleg, mert füllhallgatója folyton elzárja a küllvilágtól.

Korea
Nonfiction – 13 perc
Jongtae Han
Lee Seung-hyun, a produkció legfiatalabb asszisztense egy dokumentumfilm drámai befejezése miatt egy családi konfliktust forgatására kell menjen.

Németország
Nest – 9 perc
Eszter Jánka
Ő. Ők. Az üres gömbben három test találkozik. A vágy eltöri a fészket.

Egyesült Királyság
White - 15 perc
David Moya
Egy fehér férfi a túlvilágra érkezik, miután gy tengeri körutazás során meghalt ételmérgezésben. Tájékoztatják, hogy nem lehet fehér a következő életében.

Urugay
Billie blue eyes – 26 perc
Franco Santana
Ana prostituált. A lányával Billie-vel és a húgával él. Anának komoly problémái vannak Billie gondozásában, hiszen kokainfüggő testvérén kívül nincs más ember, akire számíthatna.

Irán
Umbra – 15 perc
Saeed Jafarian
Néhány perccel az éjfél után egy fiatal hölgy rájön, hogy a partnere eltűnt szeretkezésük után, ezért nekivág a félelmetes utca sötétjének.

augusztus 2. péntek
12.30 – 14.00 Magyar versenyfilmek IV.

Kvagga – 14 perc
Simon Balázs, Kovács Eszter
A filmben szereplő világ két egymásba fonódó részből áll: világosságból és sötétségből. Ez a két elem mindig jelen van: összjátékuk tartja egyensúlyban a világot.

A mentor – 30 perc
Szabó Szonja
Sára magányos tinédzser. Nem szelíden, gyermekien, hanem vad, kamaszos indulatokkal. Csak egyetlen emberrel osztja meg érzéseit – a weben megismert Mentorral, aki a lány minden kétségbeesett pillanatában mellette áll, pedig még sohasem találkoztak személyesen.

Falu Fessön – 22 perc
Simó Ibolya
Egy isten háta mögötti falu mindennapjait egy idegen nő érkezése zavarja meg. A falu asszonyai a kezdeti ellenségeskedés után a nagyvárosi divattervezőnő segítségével akarják ismét magukba boldondítani férfjeiket.

Alex – 23 perc
Farkas Adrienn
A történet napjainkban játszódik, Dunakeszin. Két kisfiú (Erik és Alex) verekedése tragédiába torkollik amikor az egyik kisfiú (Erik) fejjel egy sziklára esik és életét veszti. A tragédiát okozó gyerek (Alex) családja félve, hogy a fiukat elvennék tőlük és egy intézetbe zárnák tettéért, eltüntetik a nyomokat.

Orchidea – 4 perc
Paulin Fanny
Egy férfi utazik a buszon, majd leül mellé egy lány. Amikor a lány idegesítővé kezd válni, a kamera bezoomol a férfi fejébe, és bekerülünk a gondolataiba.

Idegen hangok – 10 perc
Wizner Balázs
Átlagos magyar család tart hazafelé a tengerparti nyaralásból az autópályán, mikor a csomagtartón meglazult poggyász miatt kénytelenek letérni egy parkolóba. Kiszállva az autóból gyereksírásra és arab énekszóra lesznek figyelmesek, ami a közelben várakozó furgon rakteréből szűrődik ki…

Entrópia – 10 perc
Buda Anna Flóra
Az entrópia egy bomló, rohadó folyamat. A történet három párhuzamos szálon fut, és három nő életkörülményeit mutatja be. Egyikük az erdőben vadállatként van jelen, a másik egy boltban keresi a helyét a harmadik pedig egy zárt rendszerben él és saját elméjének rabja.

14.30 – 16.00
Magyar versenyfilmek V.
Random – 2 perc
Kühnel Szabó Anita
A Random című film egy olyan alkotás, ami a szabad asszociáción alapul. Mintha minden jelenete egy külön állófilm része lenne, ami mentes a narratívától, mert csak a képi világgal akar szórakoztatni.

Kata – 20 perc
Makláry Eszter
A kamasz Kata új városba költözik anyjával az iskolai év kezdetekor. Nem megy neki könnyen a beilleszkedés, de mikor dolgozatírás közben segít az osztály legmenőbb fiújának, a helyzete megváltozik…

Rozgonyiné – 22 perc
Szeleczki Rozália
A huszonéves Juli és Bence házasodni készülnek. Egy különös éjszakán, miután Bence egy ártatlannak tűnő megjegyzést tesz arra, hogy Juli nem képes helytállni férfiak között, Juli Bence legénybúcsúztatóján köt ki. Ha kapcsolatuk túl is éli ezt az éjszakát, semmi sem lesz a régi utána.

Banality – 12 perc
Simonyi Balázs
Egy hétköznapi terrortámadás anatómiája. Az erőszak az életünk részéve kezd válni, a közhelyes mindennapokba hatol, hogy aztán maga is közhellyé váljon. A film alapötlete 2013-ban született meg, amikor a rendező részese (és szerencsés megmenekülője) volt a Boston Marathonon történt merényletnek.

Irinyi – 25 perc
Cibulya Nikol
Egy pesti újságíró érkezik egy kis faluba, hogy interjút készítsen Irinyi Jánossal, a dörzsgyufa feltalálójával. Habár a falubeliek azt tanácsolják neki, hogy kerülje el a férfit - mert az minden bizonnyal az ördöggel cimborál - Oszkár mégis felkeresi a feltalálót.

Szezon után – 10 perc
Láng Orsolya
Egy szezon utáni kis halászfaluban egyik nap olyan, mint a másik. A helyi lakosok a táj elemeiként élnek egymás mellett. Egy apró kibillenés azonban elég ahhoz, hogy megtörje a rutint, és a zárt világok egymásra nyílnak.

17.00 - 19.00 Nemzetközi filmek III.

Spanyolország
Tahrib - 11 perc
Gerard Vidal-Cortes
Egy fiatal marokkói, illegális bevándorlók csoportját kell átszállítsa a Gibraltár-szoroson.

Franciaország
Pissed Off - 16 perc
Jean-Baptiste Dusséaux
Johann egy francia külvárosban él, ahol elég sötétnek látja a világot. De egy este olyan filmet lát, ami átalakítja a valóságát, és örökre megváltoztatja az életét.

Korea
Commentary – 12 perc
Hyunho YOO
Zongora hangja indítja a történetet. Egy ügyfél kommentálja az ügyét, valamint az ügyvéd által tett következtetéseket. A zongora hangja leáll.

Kanada
Squad Leader TD-73028 Soliloquy – 8 perc
Maxime-Claude L'Écuyer
Lenni vagy nem lenni: a Star Wars találkozik Shakespeare-el. Hamlet híres monológja egy birodalmi katona belső hangjaként jelenik meg, rámutatva arra, hogy Shakespeare nyelvezete még egy messzi-messzi galaxisban is működik.

Kína
On the boarder – 15 perc
WEI Shujun
Egy koreai tinédzser, Hua Dongxing úgy dönt, hogy elhagyja faluját. Az útiköltség miatt, a városban kell megkeresse apját. Egy csodálatos barangolás veszi kezdetét.

Portugália
Fidalga – 20 perc
Flávio Ferreira
Az örök bűntudat, a megváltási kísérlet, a végtelen következmények. Marília tettei visszafordíthatatlanok.

Lengyelország
The Beast – 22 perc
Kamila Chojnacka
A 19 éves Cristopher, gyakori edzőterem látogató és helyi bunyós egy operazenei fesztivál biztonsági őre lesz. Az opera szépsége annyira megérinti, hogy úgy dönt, énekelni fog.

augusztus 3. szombat
12.30 – 14.00 Magyar versenyfilmek VI.

Akartam egy filmet csinálni a fájdalomról – 2 perc
Richolm Orsolya
R szívét darabokra töri a tény, hogy élete egyik legnagyobb szerelmének barátnője lett. A fájdalom, kétségbeesés, düh és szomorúság rányomja bélyegét mindennapjaira és helyzetét egyre kilátástalanabbnak látja.

Szobanövények – 18 perc
Jakobetz Zoltán
A folyton otthon tunyuló fiúhoz váratlanul beállít egy volt osztálytársnője, akivel a következő hetekben megosztja a nappaliját. A fekete-fehér kisfilm több fejezetben mutatja be a kapcsolatuk alakulását, az együttlét zavarát, báját, humorát és a suta vonzalmat is kettőjük között.

Tetemre hívás – 24 perc
Pálinkás Barbara
Hitelesnek ható, átélhető történet a magyar tanyavilágból.

Székely világmárka – 13 perc
Oláh-Badi Levente
Egy fiatal erdélyi pár Magyarország fővárosában, Budapesten elhatározza, hogy összeházasodik. A fiú viszont az eljegyzés utáni első este összetöri a lány édesapjától kölcsönkért autót. Nagyon hirtelen kellene előteremteni a pénzt az autóra, így a fiú három próbatételen megy keresztül.

Felülnézet – 15 perc
Lőrincz Nándor, Nagy Bálint
Budapest, 7. kerület, lomtalanítás. Az egysnittes film egy banális utcai vitával indul, ami végül minden szereplő számára drámai fordulatot hoz.

Jövő szerdán – 13 perc
Molvay Norbert
Egy zaklatott huszonéves lány egy délután elindul a városba, hogy rendbehozza az életét. Ehhez olyan helyeket kell meglátogatnia, melyeket nem szeretne és olyan emberekkel kell találkoznia, akiket nem szívesen látna.

Húsz – 18 perc
Korom Anna
Egy idős férfi átkelni készül a túlvilágba vezető hídon, de mielőtt átkelhetne szembesülnie kell egy elfeledettnek hitt találkozás következményeivel.

A közellátás vizsgálata – 15 perc
Gyimesi Anna
Miklós, a túlsúlyos középkorú aktatologató csak meg akarja hosszabbítani a jogosítványát, hogy elmehessen Debrecenbe, de az egyszerű rutinvizsgálatok hamar rémálommá válnak számára, ahogy elveszti a tájékozódást az egészségügy útvesztőjében.

14.30 – 16.00 Magyar versenyfilmek VII.

Fiú a kútról – 21 perc
Pekár Áron
Egy vidéki lány története, akiben ébredezni kezd a szexualitás és a másik nem iránti vonzalom. Az út szélén talál egy Playboyt, amit otthon, csendes anyja elől rejteget, közben a helyi benzinkúton dolgozó fiú is felkelti az érdeklődését.

Az agg színész – 16 perc
Wrochna Marcell
Szalontai Pál, a hajdanán népszerű színész egy kis kőszínház komédiájának mellékszerepében lép fel utoljára a színpadra. A szótlan Pál kimondatlanul is segítségért kiált: egy baráti tekintetre, egy jó szóra vágyik. Valamire, ami kitöltheti az előadás után benne maradt űrt.

Kényszerpihenő – 19 perc
Sipos Bence
A történet Rékáról, a 18 éves kisvárosban elő lányról szól, akinek az apja lelépett a spinning oktatóval, Hangával. Réka emiatt nem tudott felkészülni az érettségijére, így végül el sem ment rá. Kezdetben pozitívan fogta fel a dolgot, de hamar rájött, egyedül maradt szülővárosában, és a sok izgalom helyett csak a szürke, mindennapi élet monotonitása várja.

147 rovás – 15 perc
Madarász Isti
A föld kifutott az időből. Egy vadász, miután követi merre hullik le nyílvesszeje, eléri végső célállomását.

Maszatvár – 24 perc
Szakonyi Noémi Veronika
1984, Magyar Népköztársaság. Vera arra készül, hogy Nyugatra szöktesse kisfiát, Samut, aki tőle elválasztva, pártfunkcionárius apjával él. A kétségbeesett anyának egy délutánja van, hogy kisfiát észrevétlenül kiszöktesse az erődszerű villából.

Ahogy eddig – 23 perc
Moldovai Katalin
Az idős, egyedül élő Margit számára egy váratlan és tragikus hír hoz pozitív változást. Az orvosok néhány hónapot jósolnak neki, ő azonban csak most kezd újra élni.

16.30 - 18.30 Nemzetközi filmek IV.

Csehország
Waves – 3 perc
Vojtěch Domlátil
A cseh táj non-narratív pixilációja.

Korea
The Day After – 20 perc
Sang Wook Heo
Tae-ho kétségbeesetten keresi lányát, aki ismeretlen okokból elhagyta otthonát. Később, miután megkapta Su-Ah levelét, Tae-ho útnak indul…

Németország
The Divine Way – 15 perc
Ilaria Di Carlo
Dante Isteni színjátékán alapulva a néző átalakuló lépcsőházak útvesztőjébe kerül.

Nepál
The Remains – 16 perc
Manoj Babu Panta
A TTHE REMAINS egy öreg ember hallucinációs élményét mutatja be. Egy öregember, aki egy kis kunyhóban, egy elszigetelt folyóparton elvesztette életének összes eszközét.

Horvátország
Mouth of Truth – 18 perc
Barbara Vekarić
Stefaninak nem egyforma nagyok a mellei, amit nagyon nehéz eltitkolnia, mivel osztálytársaival egy úszómedencés wellness-szállodába utazik.

Franciaország
#QuiProQuo – 22 perc
Mbeutcha emmanuel Serge Jaurès
A #QuiProQuo számos érzékeny témát érintő jelentek sorozata, amiben szóba kerül a kábítószer-kereskedés, a börtön utáni visszailleszkedés a hétköznapi életbe, a rendőrségi visszaélések, és a zaklatások.

Lengyelország
The Return – 23 perc
Marcin Zbyszyński
Klára próbál visszaemlékezni az estére, mert teljesen kiesett a memóriájából. Valójában azonban a történtek egy traumát takarhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://dcfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr8514976250
süti beállítások módosítása